Pegasus Oliebollen Toernooi een groot succes

Op vrijdag 30 december is het 1e Pegasus Oliebollen Toernooi gespeeld in het P60 Cafe te Amstelveen. Met een opkomst van 22 schakers, werd het een groot succes. De deelnemende schakers werden in teams van 3 spelers ingedeeld, en de 4 schakers met de hoogste rating speelden in een eigen individuele groep.

De teams kregen allemaal een naam van grootse, inspirerende ex-Wereldkampioenen. Zo hadden we de volgende teams: Team ALJECHIN, Team CAPABLANCA, Team FISCHER, Team KARPOV, Team KASPAROV en Team TAL. Ieder team werd verdeeld op rating over de 3 borden.

De sfeer zat er al snel goed in, en er waren veel spannende partijen. Tussen de partijen door werd er genoten van de heerlijke oliebollen, met dank aan Maarten Langen.

Het winnende team van het toernooi was Team TAL, bestaande uit Jori Lam, Peter Bosschieter en Tim van Motman.

team tal

Op de 2e plaats eindigde het Team CAPABLANCA, bestaande uit Ferry Weverling, Marijn Demarteau en Bart de Groot. Op gedeelde 3e plaats zien we de Team KARPOV, bestaande uit Rick van Kampen, Paul Muiser en Geert Hiemstra, en Team KASPAROV, bestaande uit Maarten Langen, Paul Oostheim en Henk van de Berg. Op de 5e plek vinden we het Team FISCHER terug, met Maurits van der Meer, Deepesh Bakhru en Arthur Ritsma. En Team ALJECHIN met Onno de Gorter, Sandor Czudor en Anne Leegstra eindigden strijdend en met een grote glimlach als 6e.

Ieder team mocht een prijsje ophalen, en kreeg een foto in ontvangst van de ex-wereldkampioen van de naam van hun team.

De beste 1e bordspeler van deze dag was Maurits van der Meer, Peter Bosschieter was de puntenpakker op bord 2 en Bart de Groot scoorde de meeste punten op bord 3.

In de individuele groep was er een spannende strijd met Wim Moens, John Spinhoven, Hans Solcer en Lucas den Boer. Met 3 spelers op gelijke hoogte ontvingen uiteindelijk alle 4 de spelers een prijsje, en ook zij konden tevreden terugkijken op een geslaagd toernooi.

Na de schaakwedstrijden werd er erwtensoep en stampot geserveerd, en de gezelligheid nam nog verder toe. Sommige schakers gingen zelfs nog een partijtje schaken, ze kregen er geen genoeg van. Iedereen ging met een heel goed gevoel naar huis. Een prachtig, gezellig en inspirerend einde van een mooi schaakjaar van de Schaakvereniging Pegasus.

Zie meer foto's hier in de fotogallerij >>