Jorden van Foreest bij Schakers van FORMAAT

Op zaterdag 10 juni zal het Amstelveense stadsplein weer in bezit genomen worden door schaakliefhebbers. Er wordt op XXL borden simultaan simultaan gespeeld tegen Schakers van FORMAAT Jan TimmanHans Böhm en Jorden van Foreest.

Maarten Langen organiseert het evenement alweer het derde achtereenvolgende jaar. Ieder jaar voegt hij nieuwe elementen toe; vorig jaar een jeugdtoernooi en dit jaar dus een derde sessie met de jeugdige Nederlands Kampioen Van Foreest. Spelers van KLM-Pegasus maar ook van andere schaakclubs geven de heren van partij. Wethouder Peter Bot, zelf ook hartstochtelijk schaakspeler, verricht de opening om 9.30 uur. De dag wordt afgesloten met een prijsuitreiking en borrel voor de deelnemers, sponsoren en genodigden.

Schakers van FORMAAT wordt mede mogelijk gemaakt door eurogoldcard.nl, het cooperatiefonds van de Rabobank en een bijdrage van de Gemeente Amstelveen. Voor meer informatie zie schakersvanformaat.nl.

Lucas den Boer

Mijn naam is Lucas den Boer. Schaken is mijn passie. Schaken is vooral sociaal bezig zijn, met al mijn diverse schaakvrienden. Naast zelf schaken probeer ik schaken ook voor maatschappelijke doeleinden in te zetten. In 2018 heb ik Stichting Jeugdschaak opgezet. Bij Pegasus Amstelveen ben ik beheerder van de website.